Raje kot nižje nespremenjene davke

Foto: Shutterstock Zivljenje 31.08.11, kredit, denar, kalkulator, kovanci, foto: shutterstock
Pri nas veliko več podjetij kot drugod v EU pravi, da vlada davčna negotovost.
Oglej si celoten članek

Kar tri četrtine velikih podjetij pri nas meni, da v Sloveniji vlada negotovost glede davkov, kar je precej nad povprečjem v drugih evropskih državah, kjer to meni 60 odstotkov velikih podjetij. To je pokazala raziskava, ki jo je Deloitte izvedel med vodji davčnih oddelkov največjih družb v 27 evropskih državah. Ogromna večina anketiranih trdi, da davčno negotovost povzročajo pogoste spremembe davčne zakonodaje, polovica pa zanjo krivi tudi nejasnost predpisov in navodil.

Za stabilen sistem

Prav gotovost davčnega sistema je slaba polovica anketirancev označila kot najpomembnejšo konkurenčno prednost države, več kot trikrat manj jih je na primer kot ukrep za večjo konkurenčnost navedlo znižanje davka na plače ali povečanje subvencij. Dvakrat več vodij davčnih oddelkov bi raje kot nižje davke imelo preprostejši davčni sistem.

"Če bi vprašali poslovodje, bi bila slika seveda drugačna," raziskavo komentirajo v Deloiitu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 14:39 27. November 2013.

    Še za smeti plača privatnik 3x več kot navaden državljan, pa je čist isti šmorn.<br />Prodajo komunalno neopremljeno parcelo, ki …

  • 10:13 27. November 2013.

    Naprezanja za družbeno emancipacijo v21<br />Izvorna socialistična in komunistična, družbeno enakostna, emancipacijska, neposredno demokratična in sorodna naprezanja se v pogojih …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.