Raje platnene kot plastične

Foto: Žurnal24 (Foto: Daša Purgaj)
Učenci nižjih razredov 25 šol iz Pomurja in Medžimurja, ki imajo naziv zdrava ali ekošola, so te dni prejeli 1.500 platnenih vrečk, ki jih bodo lahko porisali z motivi sadja, sadnega drevja in rož.
Oglej si celoten članek

“Tako bomo v prvi fazi predvsem otroke poskušali ozavestiti in jih odvrniti od prevelike uporabe plastičnih vrečk, ki spadajo med težko razgradljive odpadke. Za okolje so še posebej velika obremenitev brezplačne tanke plastične vrečke za sadje in zelenjavo,” je o novem projektu Uporabljaj me povedala Branislava Belović z Zavoda za zdravstveno varstvo Murska Sobota, ki akcijo vodi skupaj s Pomurskim ekološkim centrom ter Vzajemno, kjer bodo tretjino vrečk na koncu tudi odkupili.

Prodali jih bodo
“Izbrani otroci bodo porisali po tri vrečke. Eno bodo lahko obdržali, dve pa bo ocenila komisija, ki bo najizvirnejše vrečke aprila javno razstavila. Po razstavi bodo vrečke naprodaj na stojnicah v nakupovalnih središčih,” so dodali organizatorji in obljubili, da bodo šole lahko z izkupičkom od prodaje nakupile sadno drevje, ki ga bodo skupaj z učenci posadile na šolskih zelenicah ter tako prispevale k spodbujanju zdravih življenjskih navad.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.