Rampa pod smučiščem

Iz današnje štajerske izdaje Žurnala24: Parkiranje. Pod Pohorsko vzpenjačo nič več zastonj. Kasirala bo občinska Tržnica.
Oglej si celoten članek

"Na parkirišču pod Pohorjem postavljajo rampo. A bomo morali še tukaj plačevati za parkiranje, medtem ko gremo smučat?" nas je poklical ogorčen bralec.

Parkirišče na desni strani pred krožiščem ob Pohorski vzpenjači od avgusta lani na podlagi podeljene koncesije upravlja občinsko podjetje Tržnica Maribor. "Parkirni režim bomo vzpostavili s ponedeljkom," je pojasnil Aleksandar Jovanović, direktor Tržnice Maribor.

Dva evra za parkiranje
Na parkirišču, ki je veliko okrog sedem tisoč kvadratnih metrov, je 380 parkirnih prostorov. "Ne moremo zaračunavati na uro, saj se pohodniki, kolesarji ali smučarji zadržijo na Pohorju precej dlje kot recimo v bolnišnici ali na sodišču. Plačilo za vstop na parkirišče bo dva evra na dan z davkom; ne glede na to, ali bo voznik parkiral avtomobil za 20 minut ali za tri dni," je razložil Jovanović, ki pa ne razkrije izračunov, koliko mesečnega ali letnega dobička jim bo to prineslo.

Želijo še kakšno
Jovanović meni, da bi kot dober gospodar za to parkirišče, ki bo Tržnici prineslo nujno potreben dodatni kapital, moral poskrbeti že njegov predhodnik.

"Nisem se znal odločiti. Nismo imeli ne kadra ne nič. Potencialni najemnik je pozno jeseni odklonil upravljanje, ker da je nerentabilno," je pojasnil Zdenko Šilc, nekdanji direktor Tržnice, ki pa dodaja, da na smučiščih v Avstriji ali Italiji še ni doživel, da bi moral plačati za parkiranje ob vzpenjači. Jovanović pa ni zanikal, da že razmišljajo o upravljanju katerega drugega mariborskega parkirišča: "Konec letošnjega leta bodo verjetno razpisi za določena parkirišča in morda se tudi mi prijavimo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.