Ranjena prepuščena sama sebi

Foto: Žurnal24 Zabava v Papayi se je za Slovenko nesrečno končala. (Foto: Žurnal24)
V petek je Slovenka v Zrčah na Pagu stopila na razbit kozarec in si porezala sprednje kite. Prve pomoči v klubu ni bila deležna, niti niso bili pripravljeni poklicati reševalca. V ZD Novalja te ne jemljejo resno, pravi.
Oglej si celoten članek
Na klub Papaya smo že zjutraj naslovili vprašanja o tem, kako poskrbijo za varnost obiskovalcev ter kako se odzovejo na resne poškodbe obiskovalcev. Odgovora še nismo dobili.

"V petek okoli četrte ure zjutraj sem v klubu Papaya ob fotografiranju stopila na razbit kozarec, ki mi je porezal sprednje kite stopala. Razbito steklo mi je zarezalo kake tri centimetre globoko. Prvi trenutek se seveda nisem zavedala, za kakšno poškodbo gre, vendar pa je bila rana globoka in nisem mogla hoditi. Prvič v življenju sem se na žur odpravila v balerinkah," nam zatrdi 26-letna Tanja iz Ljubljane.

Zaman prosila za pomoč
"Fant me je nesel do najbližje mize ter stekel do natakarjev po prvo pomoč. Kljub stalnemu prigovarjanju, za kakšno vrsto poškodbe gre, se niso zganili, niti niso želeli poklicati reševalca, češ da to ni njihova stvar," nadaljuje Tanja in doda, da je šele po petnajstih minutah prišel moški z nekaj obliži in sprejem, s katerim je nameraval poškropiti odprto rano. "Čez rano sva dala le obliž, nakar me je fant odnesel pred vhod."

Reševalci in zdravniki te ne jemljejo resno
Ob klicanju na številko 94 se je po njenih besedah oglasil moški, ki kljub natančnemu opisu poškodbe ni imel namena poslati reševalnega vozila. "Do ZD Novalja morate prispeti sami," zatrdi.

Pred klubom sva za prevoz prosila Novogoričana. Čeprav je imel v avtomobilu prost sedež, je zatrdil, da to ni njegova stvar. Kasneje je rekel, da lahko pelje v zameno za plačilo.
Tanja

"Reševalno vozilo so poslali šele potem, ko je fant že desetič poklical v zdravstveni dom in dobesedno prosil za pomoč, saj nisva imela avtomobila," nadaljuje in doda, da je v ZD Novalja niso obravnavali povsem resno, ko so izvedeli, kje se je zgodila poškodba. Šele ob pogledu na rano jim je postalo jasno, da bo potrebna operacija. Tanjo so prepeljali v Bolnišnico Zadar, kjer so želeli opraviti operacijo, vendar pa se je odločila za operacijo v Ljubljani.

Na urgenci v Ljubljani so ji zatrdili, da se je odločila prav, da je na operacijo prišla v Slovenijo. Kirurgi so ji zašili porezane sprednje kite. Pet tednov bo morala ležati, nakar sledi rehabilitacija. Poletje je zanjo končano.

Odškodninska tožba?
"Iz razloga, ker lastnik ni pravočasno odstranil razbitega stekla, obstaja podlaga za odškodninsko tožbo. V lokalu mora namreč veljati določen red. Lastnik je odgovoren, da poskrbi za varnost obiskovalcev," zatrdi odvetnik Franci Matoz.

Višina zahtevane odškodnine je po odvetnikovem mnenju odvisna od vrste poškodbe, trajanja zdravljenja, telesnih bolečin in vprašanje funkcionalnosti. "Če ne bi bilo dolgotrajnih posledic, govorimo o znesku med 10 in 20 tisoč evri," doda Matoz.

Plačilo odvetniku bi bilo odvisno od dogovora – odstotek od dobljene pravde ali sprotno plačevanje. "Če bi bila višina odškodnine 20 tisoč evrov, bi stroški odvetnika in izvedencev znašali okoli pet tisoč evrov. Sojenje bi po vsej verjetnosti potekalo v Sloveniji," konča Matoz.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.