Raščan trdi, da ni kradel

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
"Arhiv revij je last družbe Delo Revije, kot lastnik in zakoniti zastopnik pa sem premoženje družbe dolžan zaščititi," svoje petkovo dejanje, ki ga novinarji te družbe imenujejo kraja, opravičuje Matej Raščan.
Oglej si celoten članek

Kot je znano, so novinarji v petek popoldne opazili, kako Raščan iz prostorov družbe s sodelavci v neznano nosi slikovno in drugo arhivsko gradivo. Po eni od špekulacij ga je odnašal, da bi ga nato prodal novemu najemniku blagovne znamke Dela Revij, Skupini Krater.

A Raščan vztraja, da je arhiv zgolj odnesel v prostore, kjer bo "primerno zavarovan in ga iz premoženja družbe ne bo mogel nihče nezakonito odtujiti". Kdo bi to storil, ni pojasnil.

Novinarjem: "Ne razumete"

Po Raščanovem mnenju nekateri novinarji iz Dela Revij "očitno ne razumejo ali pa ne želijo razumeti, kaj pomeni blagovna znamka in kaj ostalo premoženje družbe ... S tem, ko so bile blagovne znamke revij, ki jih je izdajala družba Delo Revije, zasežene ter prodane na dražbi, so bile na novega lastnika prenesene zgolj blagovne znamke, torej imena posameznih revij. Novi lastnik pa ni pridobil prav nikakršne pravice do ostalega premoženja družbe, med katerega denimo sodijo poslovni prostori in arhivi posameznih edicij."

Raščan novinarje še opominja, da so "nenazadnje še vedno zaposleni v družbi Delo Revije".
Po besedah predsednice sveta delavcev Dela Revij Jelke Sežun je Raščan med drugim odnašal fotografski arhiv in vezane letnike revij. Na pomoč so poklicali policijo, ki je z novinarji in Raščanom opravila razgovor.

Policija še išče dokaze o kriminalnem dejanju

"O zbranih prvih ugotovitvah je že bilo obveščeno tožilstvo," je za Žurnal24 pojasnil Vinko Stojnšek iz PU Ljubljana. "V nadaljevanju bodo policisti preverili okoliščine v zvezi z morebitnim obstojem uradno pregonljivih kaznivih dejanj in tudi s temi ugotovitvami seznanili pristojno tožilstvo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 18:40 28. Avgust 2011.

    Dejansko ima Raščan prav, da je prodana samo blagovna znamka in ne firma. Javnost pa bolj zanima na kakšen način ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.