Ravnatelj buri duhove

Foto: Žurnal24 Županja Metlike Renata Brunskole pravi, da je zadeva že v rokah policije, zato j
Občinski svetnik bo zahteval kazenski postopek zoper ravnatelja. Županji to diši po predvolilnem golažu.
Oglej si celoten članek

Potem ko je v začetku leta odmevala zgodba o nepravilnostih pri poslovanju Osnovne šole Metlika, se bodo občinski svetniki te teme na izredni seji prihodnjo sredo lotili znova. Županja Renata Brunskole je sejo sklicala na zahtevo občinskega svetnika Antona Malenška (NSi), podpisalo pa jo je še sedem občinskih svetnikov.

 

Ravnatelj posojal šolski denar

Spomnimo. Konec lanskega leta je občina Metlika pri družbi Revidera naročila revizijsko poročilo za nekatere javne zavode, med njimi tudi Osnovno šolo Metlika. Pri poslovanju zadnje so revizorji ugotovili nepravilnosti. Med najspornejšimi so bila posojila, ki jih je šola od leta 2001 dajala podjetjem. Med njimi tudi posojilo iz leta 2006 podjetju sina in hčerke ravnatelja Jožeta Mozetiča. Ker se je letos Mozetiču mandat iztekel, je kazalo, da bo OŠ Metlika po dolgem času dobila novega ravnatelja, a mu je kljub burnim razpravam na občinskem svetu uspelo znova zasesti ravnateljski stolček.


Očitki županji
"Županja ni uporabila vseh pravnih možnosti v postopku zoper ravnatelja Jožeta Mozetiča. Lahko bi sprožila kazenski postopek oziroma začetek pregona pri policiji, pa tega ni storila," o primeru posojanja denarja pravi Malenšek. "Mozetič je vzel posojilo na občini po določeni obrestni meri in denar potem takoj naslednji dan preusmeril kot kredit šole podjetju svojega sina po bistveno manjši obrestni meri. V tem primeru je zakon kršil dvakrat, saj osnovna šola ni posojilnica in kreditodajalec, drugič pa, ker je kredit posredoval naprej pod slabšimi pogoji, kot ga je dobil," očita Malenšek in pravi, da je med razpravo o tem na občinski seji to tudi govoril, vendar naj bi Mozetič takrat dejal, da se tega ne spomni. Malenšek bo na izredni seji predlagal sklep, da občina zoper Mozetiča sproži kazenski postopek.

Je že v rokah policije!
"Kazenski postopek že poteka, saj je bila kriminalistična policija že 22. februarja na obisku na občini Metlika in takrat tudi zasegla revizijska poročila za osnovno šolo, vrtec in občino," pravi županja Brunskoletova. Glede posojanja občinskega denarja šoli trdi, da občina šoli denarja ni posojala: "Šlo je za denar iz tekočega financiranja šole. Je pa res, da je občina v tem času najela posojilo za gradnjo prizidka k šoli."
Brunskoletova še pravi, da od izredne seje ne pričakuje nič posebnega, saj da je ravnala v skladu s sklepi in navodili občinskega sveta in nadzornega odbora občine. "Ocenjujem, da gre za predvolilno potezo člana občinskega sveta," dodaja Brunskoletova.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.