Razbil mu je avto, zato je streljal nanj

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Koprski policisti še vedno opravljajo preiskavo nedeljskega dogodka, ko je na hitri cesti pri Kopru prišlo do streljanja, 25-letnik je iz svojega avtomobila streljal na 35-letnega znanca.
Oglej si celoten članek

Koprski policisti so 25-letnega osumljenca prijeli v ponedeljek zvečer, danes poročajo Primorske novice. Včeraj dopoldne so pri njemu doma, stanuje v Hrpeljah, opravili še hišno preiskavo. V pridržanju ga ima policija lahko 48 ur, nato se bo preiskovalni sodnik odločil o njegovi usodi.

Po poročanju omenjenega dnevnika sta se znanca sprla že pred nedeljskim večerom; mlajši naj bi starejšemu že pred časom posodil športni avto, ki ga je vrnjenega dobil razbitega. 35-letnik je bil namreč udeležen v prometi nesreči; ker naj bi vozil pijan, mu zavarovalnica ni želela izplačati škode. 25-letnik naj bi tako ostal brez avta, zato je terjal plačilo škode.

Moška naj bi se v nedeljo zvečer sprla nekje na Markovcu, nato pa sedla vsak v svoj avto; mlajši moški je starejšega na hitri cesti dohitel in ga skušal zablokirati, a mu to ni uspelo. S pištolo je nato večkrat ustrelil proti njegovemu avtomobilu in ga menda tudi zadel. 35-letnik je imel v avtu tudi sopotnico, oba sta nepoškodovana.

Streljal je že prej

Kot še pišejo Primorske novice, je bil 25-letnik že pred desetimi leti vpleten v strelski obračun; takrat star komaj 15 let je na bencinski črpalki pristopil do policista in mu na glavo prislonil pištolo. Ukazal mu je, naj si odpne in odvrže pas s pištolo ter se uleže na tla. Policist je ubogal vse ukaze, razen zadnjega. Namesto tega je z roko odbil strelčevo pištolo in si rešil življenje. Mladoletnik je namreč ustrelil, krogla pa je policista k sreči le oplazila po glavi.

Dva mesece kasneje mu je koprsko sodišče izreklo ukrep oddaje v prevzgojni zavod v Radečah za največ tri leta.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 19:47 27. Januar 2016.

    in seveda tale 25 letni kriminalec vozi drag športni avto...in Durs ga ne vpraša, od kod mu denar?

  • 10:07 27. Januar 2016.

    En lep primer, kako je potrebno včasih nekoga zapreti globoko v klet in ključ kleti vreči v najgloblji ocean na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.