Razbitine strmoglavljenega letala bodo najverjetneje prepeljali v hangar na Brnik

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Razbitine letala, ki je v četrtek dopoldne strmoglavilo v bližini Predmeje nad Ajdovščino, naj bi danes odpeljali s kraja nesreče. Kot so povedali v službi za preiskovanje letalskih nesreč in incidentov, jih bodo s pomočjo Slovenske vojske najverjetneje prepeljali v hangar na Brniku.
Oglej si celoten članek

V omenjeni službi so pojasnili, da je njihov glavni preiskovalec v četrtek takoj odšel na kraj nesreče, tam je tudi danes.

Ker se je nesreča zgodila na naših tleh, je namreč v skladu z evropsko zakonodajo in uredbo za preiskavo pristojna Slovenija.

So pa, ker so ponesrečeni nemški državljani, že stiku s pristojnim nemškim preiskovalnim uradom, s katerim bodo v preiskavi tudi sodelovali.

S seboj naj bi imel kovček z milijoni

Nemški mediji poročajo, da je v nesreči umrl nemški "internetni" milijonar Thomas Wagner, šef pri podjetju Unistar, ki je bil na povratni vožnji domov. Znotraj Unistarja delujeta tudi turistična portala "Ab-in-den-Urlab" in "Fluege.de".

Foto: Saša Despot Posledice strmoglavljenja letala pri Ajdovščini Po poročanju nemškega časopisa Bild naj bi imel podjetnik v času nesreče s seboj kovček v katerem je imel spravljenih nekaj milijonov evrov. 

V prvi fazi preiskave zbirajo dokazni material in podatke, kot so na primer certifikati pilota, informacije o številu ur naleta, ki jih je opravil na tem letalu, informacije o vremenskih razmerah in podobno. Nato bo sledila analiza, pričakujejo pa, da bodo v desetih dneh imeli osnovne podatke, da bodo lahko objavili osnovno poročilo.

Ob tem pa poteka tudi kriminalistična preiskava.

Vzrok uradno še ni znan, javil je težave z zaledenitvijo

Foto: Saša Despot Posledice strmoglavljenja letala pri Ajdovščini Pri Ajdovščini, blizu regionalne ceste med naseljema Predmeja in Lokve, je v četrtek namreč strmoglavilo letalo ameriške registracije, ki je bilo na poti iz Benetk proti Leipzigu.

Vzrok nesreče uradno še ni znan, je pa pilot pred strmoglavljenjem kontroli zračnega prometa javil težave z zaledenitvijo. Kmalu za tem so prejeli še klic na pomoč, nato je letalo izginilo z radarjev.

Policija je že potrdila identiteto dveh od štirih potnikov. Gre za 73-letnika, ki je letalo pilotiral, in 38-letnega sopotnika. Vsi štirje pa naj bi bili moški in nemški državljani.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 8

  • 17:39 15. Julij 2016.

    joj sem mislil da naš zidar nje

  • 12:49 15. Julij 2016.

    VKLOPI SARCASM DETECTOR pa bo šlo, če ne gre ti ni pomoči

  • 12:48 15. Julij 2016.

    Namesto da bi sočustvovali s svojci, ki so izgubili svojega, se ukvarjate z temi tračami...taki poslovneži nikoli ne nosijo denarja …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.