Razkosan v času Josipovićeve prisege

Foto: Žurnal24
Ker je bil beograjski mafijec Cvetko Simić v Zagrebu ubit v času inavguracije hrvaškega predsednika Iva Josipovića, nekateri trdijo, da to ni le naključje.
Oglej si celoten članek

"Ne verjamem, da je zgolj naključje, da je bil Simić ubit ravno v času inavguracije Iva Josipovića. Nekdo ga je zagotovo zvabil v Zagreb ravno v času prisege, ker je vedel, da bo imela policija veliko dela z varovanjem," pravi hrvaški novinar Dušan Miljuš.

Zemunski klan
Zemunski klan je organiziral atentat na pokojnega srbskega premierja Zorana Đinđića, pa nekdanjega srbskega predsednika Ivana Stambolića. Poskus atentata na nekdanjega srbskega zunanjega ministra Vuka Draškovića ni uspel.
Eden vidnejših članov Milorad Ulemek - Legija je bil obsojen zaradi obeh atentatov.
Zemunski klan naj bi stal tudi za umorom hrvaškega novinarja Iva Pukanića.

Še vedno pa ni znano, ali je bilo truplo Simića razkosano, da bi onemogočili identifikacijo trupla, ali pa je želel morilec nekaj sporočiti.

Njegov torzo so potegnili iz jezera Jarun, njegove noge so našli v bližini jezera, še vedno pa iščejo glavo in roke. Simić je bil glavni preprodajalec droge v Zagrebu za srbsko mafijo. Bil je član zemunskega klana.

Direktorica Inštituta za kriminologijo v Beogradu Leposlava Kron pravi, da gre za sporočilo določenemu mafijskemu klanu ali pa potencialnim izdajalcem mafije.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.