Razkrili tisti, ki očitno nimajo česa skriti

Če so jih imeli, so poslanci svoje milijone, drage avtomobile in vile prepisali na žene.
Oglej si celoten članek

Foto: Boštjan Tacol Manca Borko Spet se je pokazalo, da je skrito po razkritju velikokrat manj zanimivo, presenetljivo in šokantno, kot nam je narekovala naša domišljija. Poslanci, ki so razkrili svoje premoženje, namreč – vsaj na papirju – v lasti nimajo bajnega števila nepremičnin, avtomobilov zelo velikih vrednosti ali milijonov na računih.

Skrito. Vendar pa je svoje premoženje razkrila le peščica, slaba tretjina vseh izvoljencev ljudstva, ki jih prav to ljudstvo plačuje in jim daje denar za varčevanje, nakupe hiš in avtomobilov. Jankovićevi poslanci so se izgovorili na zakon, ki ne predvideva razkrivanja poslanskega premoženja javnosti, ampak zgolj Komisiji za preprečevanje korupcije, Janševi pa na druge. Češ, skočili bomo, ko bodo poskakali tudi vsi drugi. V opoziciji so bili svetel zgled, ko so na lastno pobudo podatke razkrili, zdaj, ko so na oblasti, pa jih skrivajo in kažejo s prstom. Nekako ne verjamem, da imajo eni ali drugi veliko skriti.

Kar bi pred zavistjo soseda z manj zeleno travo želeli umakniti izpred oči, pa lahko tako ali tako vsak hip prenesejo na otroke, žene in druge bližnje. Vendarle bi lahko zaradi transparentnosti in ljudstva, ki jih plačuje, razkrili, kaj skrivajo pred sosedi. Tako bi morda izvedeli, kaj so tiste premičnine, ki so v ulomku z 90 poslanci nanesle na povprečno vrednost na skoraj 155 tisoč evrov. Če bi imel tako premičnino eden, bi morala biti vredna več kot milijon evrov. Je pa ta številka tudi edina, ki v prerezu poslanskega premoženja vzbuja radovednost.

Komentar se navezuje na članek Med poslanci ni milijonarjev

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:52 8. April 2012.

    Razkrivanje podatkov o premoženju je poseg v zasebnost pa naj gre za navadnega državljana, poslanca ali kogarkoli. Zaupanje podatkov KPK …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.