Razlivanje vode na Hrvaškem

Foto: Davor Javorović/Pixsell Razlivanje Drave v Osjeku Foto: Davor Javorović/Pixsell Razlivanje Drave v Osjeku Foto: Davor Javorović/Pixsell Razlivanje Drave v Osjeku Foto: Davor Javorović/Pixsell Razlivanje Drave v Osjeku
Visok vodni val Donave iz Madžarske k našim južnim sosedom.
Oglej si celoten članek

Medtem ko se razmere na Madžarskem umirjajo, se visok vodni val reke Donave približuje Hrvaški. Vodostaj reke po poročanju hrvaških medijev narašča iz ure v uro. Pri kraju Batina se je gladina vode v zadnjih 24 urah zvišala za pol metra in znaša 735 centimetrov. Vrhunec pričakujejo v petek pri okoli 780 centimetrih.

Za 43 centimetrov je od včeraj narasla tudi Drava pri Osijeku in se razlila na levo obalo ter poplavila sprehajalno pot, za obiskovalce pa bodo verjetno kmalu zaprli tudi bližnji živalski vrt.

Najhujše poplave v zadnjem desetletju sicer že več dni povzročajo težave po Srednji Evropi, med drugim v Avstriji, Nemčiji, na Češkem in Slovaškem. Zahtevale so najmanj 18 življenj.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.