Razpis za MOSove podjetne talente znova odprt v regijo

Natečaj MOSovi podjetni talenti, ki vsako leto omogoči mladim, inovativnim podjetnikom, da se brezplačno predstavijo na največji poslovno-sejemski prireditvi regije MOS, je letos odprt do 1. julija 2016.
Oglej si celoten članek

Foto: Celjski sejem Moss V minulih petih letih so v Celjskem sejmu 24 mladim podjetjem in podjetnikom omogočili predstavitev na sejmu, letos pa jih bo lahko še 10 izkoristilo to priložnost. Na razpis se znova lahko prijavijo mladi podjetniki iz JV Evrope.

»Razstavljanje kot MOSov podjetni talent je bila zelo dobra izkušnja in zelo dobra analiza trga. Ker MOS obišče zelo veliko ljudi iz različnih panog, smo dobili boljšo usmeritev koga zanima naš izdelek. Dobili pa smo tudi dragocene povratne informacije kako ga izboljšati,« pojasnjuje Dejan Lešnik, direktor in soustanovitelj podjetja DS meritve d.o.o., ki je bil na natečaju izbran v letu 2015, letos pa se je podjetje predstavilo že na strokovnem sejmu Energetika. Lešnik še dodaja, da so MOSovi podjetni talenti zelo dober program in si želi, da bi ga še naprej izvajali.

Tudi podjetje Hemptouch d.o.o. se je po premierni predstavitvi na sejmu MOS kot MOSov podjetni talent letos predstavilo na sejmu Altermed. Ustanoviteljica Silvija Špehar pravi, da so kot MOSov podjetni talent pridobili veliko medijsko pozornost, dobro razstavno pozicijo na sejmišču, veliko novih strank in razdelili svoj promocijski material novim potencialnim strankam. »Spoznali smo nekaj poslovnežev, s katerimi bi lahko in bomo sodelovali v prihodnosti.«

Na razpis se lahko prijavijo podjetniki oziroma člani podjetniške skupine, stari od 18 do 35 let. Podjetnik oziroma skupina mora biti najmanj 25 % lastnik podjetja, podjetje ne sme biti starejše od treh let (ustanovitev po 1.1.2013). Najboljših 10 podjetniških idej bo dobilo paket storitev na MOSu, ki vključuje brezplačno predstavitev na skupnem razstavnem prostoru s potrebno opremo. Poskrbljeno bo za splošno promocijo MOSovih podjetnih talentov ter svetovanje pri izdelavi podjetniškega načrta. V času sejma pa bo organiziran tudi poseben dogodek.

Komisijo bodo sestavljali člani partnerjev projekta. Celjski sejem projekt MOSovi podjetni talenti izvaja skupaj s Start:up Slovenija, Start:up Maribor, podjetjem Pro-bit ter vodilno medijsko-založniško hiša na področju energetike v Sloveniji in JV Evropi Energetika.NET.

Vse za gradnjo in obnovo doma, priložnosti v tujini, kulinarika ter razširjena ponudka aktivnega preživljanja prostega časa

MOS sicer letos prinaša številne novosti, ki bodo še obogatile ponudbo največjega tovrstnega sejma v regiji. V Celju pripravljajo še večjo segmentacijo razstavnega programa po sejemskih dvoranah. Več pozornosti bodo namenili področju pohištva, okrepili bodo tudi razstavni program kulinarike ter kampinga in karavaninga. Velika razstava kampinga, karavaninga in outdoor opreme, ki jo bodo na MOS pripravili drugič zapored, med drugim prinaša razširjeno ponudbo avtodomov, prikolic in opreme.

Še posebej bodo na svoj račun prišli vsi, ki gradijo ali obnavljajo svoj dom, hišo ali stanovanje, saj bo na MOS najbolj celovita ponudba storitev in izdelkov s tega področja. Razstavljavci napovedujejo sejemske popuste in ugodnosti, obiskovalci pa bodo lahko izkoristili tudi brezplačne nasvete neodvisnih strokovnjakov.

Poslovna javnost pa bo lahko izkoristila tudi priložnosti skupinskih predstavitev tujih gospodarstev, saj se bodo predstavile Hrvaška, Indija, Madžarska, Srbija in Tajvan. V Celju pa pričakujejo še Albanijo, BiH, Brazilijo, Kanado, Poljsko, Veliko Britanijo in Venezuelo. Sejemsko dogajanje pa bo znova pomembno sooblikovala velika skupinska predstavitev kitajskega gospodarstva - v sejemski dvorani A bo od torka do petka (13.-16. september) mogoče obiskati Premium Brands China v še večjem obsegu in novimi gospodarskimi panogami.

Obišči žurnal24.si

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.