Razrešili Srečka Janšo

Foto: Žurnal24 Srečko Janša je tudi formalno razrešen s svoje funkcije.
Srečko Janša tudi formalno ne bo več opravljal funkcije direktorja javnega podjetja Kontrola zračnega prometa Slovenije. Tako je na današnji seji odločila vlada.
Oglej si celoten članek

Odločitev vlade je bila pričakovana, saj je Janša s položaja direktorja odstopil že 20. februarja, potem ko ga je k temu zaradi suma vpletenosti v gospodarski kriminal pozval prometni minister Radovan Žerjav.

Janševo mesto po bo sklepu vlade prevzel Franc Željko Županič, dosedanji generalni direktor direktorata za civilno letalstvo na ministrstvu za promet. Županič, ki ima čin letalskega polkovnika, je bil do decembra leta 2005 zaposlen na ministrstvu za obrambo, nato je na prometnem ministrstvu prevzel funkcijo direktorja direktorata za civilno letalstvo. Njegov mandat bo trajal pet let, z možnostjo ponovnega imenovanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.