Razveljavili kazen za umor decembra v Mariboru

Foto: Profimedia
Foto: Profimedias
Višje sodišče je razveljavilo 20-letni zapor Juriću za umor decembra v Mariboru.
Oglej si celoten članek

Prvostopenjsko sodišče je v začetku aprila na 20 let zapora obsodilo Jožefa Jurića zaradi umora Zdravka Nadižavca, a je višje sodišče sodbo zdaj razveljavilo, poroča spletni Večer. Višji sodniki so sklenili, da izrek sodbe ni bil razumljiv. Ponovljeno sojenje se bo začelo v ponedeljek.

Okrožno sodišče v Mariboru je 5. aprila letos spoznalo 75-letnega Juriča krivega za umor na zahrbten način trideset let mlajšega Zdravka Nadižavca.

Jurič se je sicer v sojenju zagovarjal, da se 18. decembra lani v njegovem stanovanju na Kettejevi ulici v Mariboru ni zgodil umor pač pa samomor. A je prvostopenjski senat soglasno sklenil, da je za napadom na Nadižavca, za katerega bil usoden le en vbod z nožem, stal Jurič. Med drugim so na zaseženem nožu našli biološke sledi obtoženega in kri pokojnega.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.