Razveseljivi obeti ... Qatar Airways se spogleduje s prihodom v Slovenijo

Foto: EPA
Foto: EPA
Razveseljivi obeti ... Prvi mož letalske družbe Qatar Airways Akbar Al Baker je izpostavil, da preučujejo možnost prihoda v Slovenijo.
Oglej si celoten članek

Možnost prihoda Qatar Airways v Slovenijo je na pariškem letalskem šovu za specializiran letalski portal EX-YU Aviation News naznanil prvi mož družbe Akbar Al Baker. "Začeli bomo z leti v Skopje in Sarajevo, lokacijo v Ljubljani pa preučujemo. Imamo veliko destinacij, s katerih želimo leteti z našimi ozkotrupnimi letali," je povedal šef družbe, ki si je na lestvici vodilnega potrošniškega portala za letalstvo Skytrax znova prislužila mesto najboljše letalske družbe na svetu.

Za podrobnejša pojasnila smo prosili tudi letalskega prevoznika, a se na naša vprašanja še niso odzvali.

A kot še omenja EX-YU Aviation News, bi lahko Ljubljana služila kot del "robustnega načrta B", potem ko je bil Qatar Airlines zaradi diplomatskega spora zalivskih držav prisiljen ukiniti lete v Savdsko Arabijo, Združene arabske emirate, Egipt in Bahrajn. Vodja Qatar Airways je ob tem priznal, da zaradi diplomatskega spora nadnje zgrinjajo temni oblaki.

Slovenija oziroma ljubljansko letališče si za prihod bližnjevzhodnih letalskih družb sicer prizadeva že dlje časa. Kljub obisku slovenske vladno-gospodarske delegacije z gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom na čelu na Bližnjem vzhodu pa je Slovenija izpadla iz načrtov Emirates kot tudi sestrske nizkocenovne družbe Emirates Fly Dubai, ki se namesto za Ljubljano odločila za Črno goro.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 5

  • 08:30 26. Junij 2017.

    Tudi NLB jih je s pranjem denarja.

  • 08:29 26. Junij 2017.

    Vožnja s Qatarjem ne ravno kako prijetna. Bom kar direkten: Preveč čudnih ljudi na krovu, olike nobene, sedeže pred tabo …

  • 08:27 26. Junij 2017.

    So What ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.