Rdeče gozdne jagode sredi zime!

Foto: Bralka Valentina
Foto: Bralka Valentina
Bralka je sredi januarja našla zrelo rdečo gozdno jagodo.
Oglej si celoten članek

"Danes, 16. januarja sem na poti proti Nanosu, na Gradišču pri Vipavi opazila zrelo jagodo," nam je sporočila bralka Valentina, ki se seveda ni mogla upreti, da nepričakovanega sadu ne bi poslikala. Mi sliko delimo še z vami. 

Leska cveti že mesec prej 

Da vreme ni nič kaj zimsko in da tudi rastline ne vedo, kako se vesti v tem letnem času, pa so potrdili tudi na Agenciji RS za okolje. Državna meteorološka služba je namreč dopoldan na družabnem omrežju Twitter objavila sporočilo, da v Ljubljani leska zacveti običajno v sredini februarja, letos pa je zacvetela že mesec dni prej. 

Kdaj je lansko pomlad po Sloveniji kaj zacvetelo, lahko preverite na njihovi spletni strani, ki jo najdete tukaj. Zvončki so lani najprej zacveteli v Velikih Dolencih, bilo pa je v začetku februarja. Letos zvončki že kar nekaj dni krasijo nekatere travnike.  

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 17:21 16. Januar 2014.

    jagoda je dozorela pozno jeseni in temperature so poskrbele,da ni prezorela,ker pa je na steblu dobiva dovolj hranil,da ne propade...bistveno …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.