Rebalans bo upošteval naravne nesreče

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Predlog rebalansa proračuna. Na račun naravnih nesreč predvidenih 5,78 milijona evrov več.
Oglej si celoten članek

Slovenska vojska sicer glede na predlog rebalansa proračuna za 2014 dobi manj sredstev, za skoraj milijon evrov.

Zaradi večjega števila naravnih nesreč, ki jih je Slovenija doživela v zadnjem obdobju pa je več sredstev namenjenih Upravi za zaščito in reševanje. S skupno 32,4 milijona evrov naj bi obvladali vse zahtevne razmere, ki v Sloveniji nastajajo zaradi nesreč. V tem niso ovrednotene ure prostovoljnega dela, pri čemer ocenjujejo, da prostovoljci v sistem zaščite in reševanja vložijo za 60 milijonov evrov ur.

Namenskih sredstev je za 6,7 milijona evrov, od tega 1,3 milijona zaradi pokrivanja stroškov intervencij. A ker bo vojska imela skoraj milijon manj, bo skupno zvišanje sredstev znašalo 5,7 milijona.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.