Reberca čakali zaman

Foto: Anže Petkovšek slovenija 17.04.14, Peter Rebec, sojenje, sodisce, sodna obravnava, sodna dvoran
Zapravljanje. Bivši veleposlanik se ni pojavil na sodišču.
Oglej si celoten članek

Zloraba položaja. Nekdanji veleposlanik v Španiji Peter Reberc bi se moral včeraj na ljubljanskem sodišču zagovarjati zaradi domnevno neupravičenega nakupa letalskih vozovnic in plačila spornih hotelskih storitev, s čimer naj bi veleposlaništvo oškodoval za okoli 18.000 evrov.

Rebercu so najprej nameravali ponuditi, naj sam prizna krivdo in se v zameno za to s tožilstvom pogodi za kazen. A Reberca na sodišče ni bilo, svojega izostanka pa ni opravičil. "Šteje se, da krivde ne prizna in da se tudi odpoveduje možnosti, da sam predlaga dokaze," je ob tem poudarila sodnica.

Nekdanji veleposlanik v Madridu se je s svojim izostankom včeraj odrekel tudi možnosti, da bi še pred začetkom sojenja zahteval izločitev dokazov. Na sodišču v Novi Gorici mu bodo sicer junija, za
zaprtimi vrati, začeli soditi zaradi domnevnega spolnega napada na mladoletno osebo. Okrajno sodišče v Ilirski Bistrici pa ga je pred kratkim obsodilo na pogojno dvomesečno zaporno kazen zaradi nezakonite hrambe orožja, ki pa mu je ne bo treba odslužiti, če v enem letu ne stori novega kaznivega dejanja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 09:58 18. April 2014.

    pobegnu ?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.