Redarji in policisti lahko napišejo kazen

Foto: Bralec Parkiranje v Ljubljani Foto: Bralec Parkiranje v Ljubljani
Bralec nas je opozoril na nepravilno parkiranje na tirih. Kot je še napisal mestni redarji naj ne bi imeli pooblastil na tem področju. MOL: Kljub javni površini, naši redarji lahko ukrepajo.
Oglej si celoten članek

Bralec se nam je pritožil, da na Pivovarniški ulici v Ljubljani dnevno parkirajo na starih tirih za pivovarno Union. "Mestno redarstvo pravi, da nima poblastil, ker proga ni last Mestne občine Ljubljana," nam je še povedal bralec, ki je priložil tudi fotografije.

Z Mestnega redarstva Mestne uprave (MU) Meste občine Ljubljana (MOL) so nam sporočili, da gre v omenjenem primeru res za javno površino, vendar kljub temu mestno redarstvo lahko ukrepa.

"Pristojnost ukrepanja redarjev Mestnega redarstva MU MOL izhaja iz 5. točke 4. odstavka 65. člena Zakona o pravilih cestnega prometa, ki pravi, da je ustavitev in parkiranje prepovedano na prehodu ceste čez železniško progo in na razdalji manj kot 15 metrov od najbližje železniške tirnice. Tako imata na omenjenem območju pristojnost ukrepanja Policija in Mestno redarstvo."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • Mix
    14:36 24. Januar 2012.

    BenX ti si zgleda med tistimi majmuni, ki parkerajo kjer jim paše, to je odraz kulture! Kazni za take voznike …

  • 00:13 24. Januar 2012.

    Slovenci, narod, ki se pritožuje tudi, če ga zadeva ne ovira ali povzroča škode.

  • 22:04 23. Januar 2012.

    Glede na to, da vlak tam ne vozi, je edino kar mi pade na pamet to, da hoce bralec na …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.