Redni postopki jim ne gredo

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Državni zbor se je v letošnjem letu sestal na 33 sejah, največ, 25 je bilo izrednih. Poslanci so v tem času sprejeli 75 zakonskih besedil, največ po nujnem postopku. Novi sklic DZ denimo še nobenega zakonskega predloga ni sprejel po rednem postopku.
Oglej si celoten članek

Poslanci prejšnjega sklica DZ, ki je trajal do ustanovne seje nove sestave DZ 1. avgusta, so se v letošnjem letu sestali na 22 sejah, med njimi je bilo pet rednih in 17 izrednih. Nova sestava parlamenta pa je zasedala enajstkrat, od tega na treh rednih in osmih izrednih sejah.

Skupaj so poslanci v iztekajočem se letu sprejeli 75 zakonskih besedil. Poslanci prejšnjega mandata so sprejeli 12 zakonov in 44 zakonskih novel, novi sklic pa je potrdila dva zakona in 17 novel.

V prejšnjem sklicu je bilo največ zakonov, 24 sprejetih po skrajšanem postopku, 22 po rednem on deset po nujnem. Od avgusta dalje pa DZ še nobenega zakona ni sprejel po rednem postopku, pač pa 17 po nujnem in dva po skrajšanem.

Poslanci so v tem letu na vlado naslovili 1026 poslanskih vprašanj, 581 v prejšnjem in 445 v sedanjem sklicu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 13:53 25. December 2014.

    vazno je da prejemajo poslanske place ....................za svoje vestno in koristno delo

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.