Referendum o plačah

Foto: Žurnal24 (Foto: Dejan Mijovič)
Predsednik DZ Pavle Gantar je določil rok začetka zbiranja podpisov za referendum o spremembi zakona o plačah v javnem sektorju. Nadaljevanje stavkovnih pogajanj.
Oglej si celoten članek

Podpise za referendum bodo začeli zbirati 23. septembra. Pobudnik referenduma Janez Posedi pa mora do 27. oktobra zbrati 40 tisoč podpisov. Postopek zbiranja podpisov bo preprečil uveljavitev zakona, s katerim se je vlada skušala izogniti oktobrskemu izplačilu tretje četrtine plačnih nesorazmerij.
 
Sindikati čakajo protipredlog
Na sedežu stavkovnega odbora Posedijevih sindikatov pa se nadaljujejo pogajanja med stavkovnim odborom in vladno pogajalsko skupino. Stavkovni odbor, ki ga vodi Dušan Miščevič pričakuje, da bo generalna sekretarka vlade Helena Kamnar danes predstavila približevalni predlog.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.