Referendum za regres kot lani

Foto: Boštjan Tacol
Foto: Boštjan Tacol
Policisti. Zbrali še dodatne podpise, da bi šli spet na volišča.
Oglej si celoten članek

Policisti so opoldne poslancem predali več kot 2.500 podpisov uslužbencev ministrstva za notranje zadeve in policije, ki nasprotujejo temu, da bi jim bil letošnji regres izplačan junija in ne maja.

S tem se bo začelo zbiranje podpisov za razpis referenduma. Ne sicer o paketu varčevalnih zakonov, ampak le o zakonu, ki bi zamaknil izplačilo regresa v javnem sektorju.

"“Nič več nas ne zadržuje, da ne bi sprožili vseh postopkov, ki so v naši moči za zavarovanje interesov tistih, ki jih zastopamo. Namen zbiranja podpisov je bil pokazati vladi, da ne more enostransko uveljaviti svoje volje," napovedujejo policisti, združeni v stavkovnem odboru. Oba policijska sindikata stavkata dalje.

Samozavest serijsko

V koalicijskih strankah so prepričani, da bi ljudje na referendumu podprli vse predlagane vladne varčevalne ukrepe. "Če ni, še vojska ne more vzeti," je prepričan Roman Žveglič, poslanec Slovenske ljudske stranke.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 7

  • 19:20 20. April 2012.

    Itak da so se zmenili. Kao sindikati bodo pristali na šparanje in si po pilatovsko oprali roke, policisti bodo pa …

  • 15:34 20. April 2012.

    Ne morem verjeti, da je to res. Referendum zaradi 1 mesec kasnejšega izplačila regresa, ki mora biti po zakonu tako …

  • 13:12 20. April 2012.

    Če bodo dobili javni uslužbenci, bodo morali vzeti že tako obubožanem gospodarstvu, to ni težko razumeti. Sindikaliste ne zanima razvoj …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.