Referendumski dan in vrečke

Foto: Žurnal24 V prvo obravnavo prihaja predlog zakona, ki bi omejil uporabo plastičnih nakupov
Poslanci. Po nujnem postopku bodo poslanci z novelami zakonov poskušali izboljšati plačilno disciplino.
Oglej si celoten članek

Državni zbor. Na dnevni red seje državnega zbora, ki se bo začela danes, sta se uvrstili tudi prvi obravnavi predloga zakona o omejevanju uporabe nakupovalnih vrečk in zakona o referendumu in ljudski iniciativi. Tega je predlagala skupina poslancev, predlog pa predvideva en dan v letu, ko bi se izvedli vsi morebitni referendumi.

Po nujnem postopku pa bodo poslanci odločali o nekaterih ukrepih za izboljšanje plačilne discipline. Gre za novele zakonov o davku na dodano vrednost, preprečevanju zamud pri plačilih in javnem naročanju.

O morebitnem razpisu referenduma o smiselnosti izgradnje šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj pa bodo poslanci odločali šele na marčevski seji.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.