Rehn požugal Sloveniji

Foto: EPA
Foto: EPA
Rehn Slovenijo opozarja, naj že pospeši izvajanje strukturnih reform, če želi pridobiti dodaten čas za odpravo o presežnega javnofinančnega primanjkljaja.
Oglej si celoten članek

V prihodnjem desetletju bo eden ključnih dejavnikov, ki bodo ovirali rast, staranje prebivalstva. Reforme so ključne ne le za premostitev trenutne krize, temveč tudi za učinkovito soočanje z dolgoročnimi demografskimi izzivi, je evropski komisar za gospodarske in denarne zadeve Olli Rehn.

Zaradi splošnega napredka pri zniževanju primanjkljajev je komisija spomladi več državam dovolila, da upočasnijo fiskalno konsolidacijo. Tudi Slovenija je dobila dve leti več časa za odpravo presežnega javnofinančnega primanjkljaja.

"A ta dodaten čas je treba učinkovito izkoristiti za pospešitev izvajanja strukturnih reform. To med drugimi velja za Francijo, Italijo, Španijo, Belgijo in Slovenijo," je poudaril evropski komisar v govoru na konferenci v avstrijskem Alpbachu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.