Reka Krka presegla opozorilni pretok

Foto: Anže Petkovšek
Foto: Anže Petkovšek
Krka je v Gorenji Gomili presegla opozorilni pretok. Ponoči bo Krka še postopno naraščala, v spodnjem toku bo predvidoma dosegla največji pretok v jutranjih urah. Razlivala se bo na območju vsakoletnih poplav, so sporočili iz Oddelka za hidrološko prognozo na Agenciji RS za okolje.
Oglej si celoten članek

Ponekod po državi pa težave povzročajo meteorne vode. Po podatkih uprave za zaščito in reševanje je na območju občine Radlje ob Dravi poplavljena cesta Brezni vrh - Remšnik, tam obstaja tudi nevarnost zemeljskega plazu. Zaradi obilnejših padavin je narasli potok zalil tudi cesto na območju občine Ruše.

V Prekmurju je meteorna voda zalila kletne prostore v Černelavcih, težave pa imajo tudi na Celjskem. Voda je zjutraj zalila klet stanovanjske hiše na Frankolovem v občini Vojnik. Posredovali so gasilci, ki so izčrpali vodo in preprečili njeno nadaljnje vdiranje v objekt.

Po napovedih vremenoslovcev bo dež danes od zahoda postopno slabel ter zvečer in ponoči povsod ponehal, postopno bo slabela tudi burja na Primorskem. Ponovno bo začelo deževati v torek, ko se bo po napovedih meteorologov začelo jesensko deževje, ki bo predvidoma trajalo vse do konca tedna.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.