Reke bodo prestopile bregove

Foto: Žurnal24 Ponekod bo padlo več kot 50 litrov dežja na kvadratni meter. (Foto: Žurnal24)
Danes zvečer in ponoči se bodo okrepile padavine in veter. Posledično bodo naraščale tudi reke v jugovzhodni in vzhodni Sloveniji.
Oglej si celoten članek

Padavine se bodo okrepile in zajele vso Slovenijo. Najmočnejše bodo v vzhodni in jugovzhodni Sloveniji, kjer bo krajevno lahko padlo tudi več kot 50 litrov dežja na kvadratni meter. V Prekmurju in na Štajerskem bo severovzhodni veter v sunkih ponekod presegel hitrost 70 km/h, burja pa 100 km/h.

Več o vremenu si lahko preberete na našem vremenskem portalu.

V noči na nedeljo pričakujemo naraščanje rek v južni, jugovzhodni in vzhodni Sloveniji. Reke v Posotelju, na območju Haloz s porečjem Dravinje in Slovenskih goric ter v porečju Kolpe bodo dosegle srednje in velike letne pretoke.

Med 20. in 22. uro bo ob slovenski obali povišano plimovanje morja. Morje lahko poplavi najnižje dele obale.

Vremenske utrinke nam lahko pošljete s pomočjo spodnjega obrazca ali na naslednje načine.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.