Reke upadajo, padavin bolj malo

Foto: Žurnal24 Sava je včeraj popoldne poplavljala tudi na območju Litije. (Foto: Benjamin Kova
Ponoči so začele upadati reke na zahodu in v osrednji Sloveniji. Morje lahko ponoči spet poplavi. Rahle padavine še jutri, prihodnji teden suho.
Oglej si celoten članek

Reke v povirjih imajo še velike pretoke, ki pa se zmanjšujejo. Povečan pretok v svojem povirnem delu ima še vedno reka Savinja v Nazarjih, ki upada. V srednjem in spodnjem toku je pretok Savinje ustaljen. Pretok reke Ljubljanice se je ponoči ustalil. Sava v Zasavju je še vedno visoka, vendar upada. Visokovodni val je ponoči prešel iz Zasavja v Posavje. Ponoči je predvsem narasla reka Krka, ki bo danes predvidoma še naraščala. Poplavljene površine ob Ljubljanici na Ljubljanskem barju in kraških poljih Notranjskega krasa se bodo v naslednjih dneh še zadržale.

Morje lahko še poplavlja
Morje je zaradi visoke plime nekaj po 23. uri poplavilo pomol na Ukmarjevem trgu v Kopru in nižje ležeče dele obale. Nekaj pred polnočjo je morje delno poplavilo tudi glavni piranski pomol ter Prešernovo in Cankarjevo nabrežje.

Za več podatkov o vremenu poglejte spletno stran vreme.net.

V noči na nedeljo bo plimovanje morja še povišano. Medtem ko danes ni pričakovati večjih razlivanj, pa lahko v nedeljski noči morje poplavi nižje ležeče dele obale.

 

 

 

 

 

 

Kidati nam ne bo treba
"Meja sneženja se počasi spušča, na severu in severovzhodu je že snežilo, a minimalne količine. Popoldne in zvečer lahko povsod razen na Primorskem občasno rahlo sneži,“ je povedal dežurni prognostik Janez Markošek in poudaril, da ne pričakujejo velike količine padavin. "Ne bo treba kidati,“ je dejal.

Podobno vreme bo tudi ponoči in jutri. "V severovzhodnem delu države in ob morju bo brez padavin. Drugje bo občasno naletavalo, mogoče malce več na območju Dolenjske in Bele Krajine, kjer bi znalo biti do jutri zvečer do 5 centimetrov snega.“ Na Primorskem bo jutri pihala zmerna, lokalno močna burja. Na izpostavljenih mestih bodo sunki burje presegli hitrost 100 kilometrov na uro.

In kako kaže prihodnji teden? "Predvidoma do vključno novoletnih praznikov prihaja obdobje suhega vremena. Kakšnih večjih padavin ne pričakujemo,“ napoveduje Markošek.

Poplavljene ceste
- zaprte so glavna cesta Hrastnik - Zidani Most in lokalne ceste Planina - UnecPlanina - Laze, LC-Jevnica - Senožeti, Logatec - Žibrše pri kamnolomu, Unec - Rakov Škocjan - Podskrajnik pri Rakovem Škocjanu, LC-Sava - Mošenik pri Mošeniku in Radeče - Podkraj.

Na cesti Col - Ajdovščina je zaradi zemeljskega plazu polovična zapora, promet je dovoljen za osebna vozila in tovorna vozila do 7,5t. Obvoz za vozila nad 7,5t je na relaciji Godovič - Kalce - Postojna - Razdrto - Vipava.

Cesta Ljubljanica - Vrhnika je zaprta pri odcepu za Samotorico zaradi zemeljskega plazu, obvoz je skozi Polhov Gradec.

Prevoznost prelazov:
-
cesti čez Vršič in Pavličevo Sedlo sta zaprti.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.