Rekord v hitrostnem zadolževanju

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Slovenija je rekorderka v zadolževanju med 28 državami članicami EU, kažejo podatki Eurostata. Rekord je dosegla v kategoriji povečanja dolga v treh mesecih.
Oglej si celoten članek

Zadolženost kot delež BDP se je v letošnjem prvem četrtletju v primerjavi z zadnjim četrtletjem lanskega leta povečala za sedem odstotnih točk. Na drugem mestu je Madžarska (zvišanje za pet odstotnih točk) in Portugalska (3,9). Povprečno se je dolg v EU povečal za manj kot odstotno točko. 

Za malo nas je prehitel Ciper

V kategoriji letnega povečanja dolga nas je prehitel Ciper, kjer se je dolg narasel za 24,6 odstotne točke. V Sloveniji se je dolg povečal s 54,8 na 78,7 odstotka, kar je za 23,9 odstotne točke. 

Kljub visoki rasti dolga pa je Slovenija še vedno podpovprečno zadolžena članica EU, a da bi presegla povprečje, ne manjka več prav veliko. 

Kako porabljamo denar, ki ga dobimo z zadolževanjem, smo pisali pred kratkim. 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 14:54 22. Julij 2014.

    Prav zato bo Cmerar Mojškro povabil v vlado. Upa se zadolževati, ne zna pa ustvarjati in vse to uporablja za …

  • 13:48 22. Julij 2014.

    Kje so zdaj junaki ki so plagijatorko opevali.Šele zdaj smo v riti.

  • 13:48 22. Julij 2014.

    Kje so zdaj junaki ki so plagijatorko opevali.Šele zdaj smo v riti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.