Rekordni dobitek na Eurojackpotu

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Glavni dobitek evropske loterijske igre Eurojackpot je tokrat vreden rekordnih 90 milijonov evrov.
Oglej si celoten članek

Tisti, ki bodo vplačali kombinacije, bodo pesti stiskali drevi ob 23. uri.

Gre za najvišjo možno vrednost sklada za jackpot in v treh letih prirejanja igre se je to zgodilo prvič. Ker gre razlika nad 90 milijonov evrov v sklad za dobitek 5+1, znaša predvideni sklad za dobitek 5+1 v tem krogu 3 milijone evrov, so sporočili iz Loterije Slovenija.

Tudi Slovenijo je že šel …

Evropska igra na srečo, ki jo je mogoče igrati od marca 2012, poteka v Sloveniji in še 15 evropskih državah, ki imajo skupno 265 milijonov prebivalcev.

Verjetnost, da bi v igri Eurojackpot pravilno napovedali pet izmed 50 številk ter še dve izmed dodatnih 10, je sicer ena proti 95 milijonom.

V treh letih prirejanja je bil jackpot vplačan 21-krat, dobitek 5+1 pa 300-krat. Najvišji dobitek doslej je bil izplačan septembra 2014, ko se je nek Finec razveselil 61,2 milijona evrov. V Sloveniji pa je bil najvišji dobitek izplačan maja 2014 v Žalcu. Vreden je bil 28,2 milijona evrov, kar je daleč najvišji dobitek v zgodovini prirejanja iger na srečo pri nas.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.