Rektor ne ve za težave svojega podjetja

Foto: Barbara Milavec
Foto: Barbara Milavec
Univerzitetni inkubator. Zaposleni brez plač in regresa.
Oglej si celoten članek

"Univerzitetni inkubator je nekakšna dvoživka med javnim in zasebnim sektorjem, mi smo žal njegov 80-odstotni lastnik in poleti so me res obvestili o likvidnostnih težavah. Ali jih bom prepustil žalostni usodi trga, pa vam ne znam odgovoriti," pravi rektor Univerze na Primorskem Dragan Marušič.

V inkubatorju zaostajajo z izplačilom regresa in že drugi mesec nimajo za plače, ki sicer predstavljajo skoraj 80 odstotkov vseh njihovih stroškov; rektor o tem ni obveščen. "To so težke razmere. Želimo si predvsem več posluha večinskega lastnika in partnerske banke, s katero bi radi razvili način financiranja projektov, ki bi naše težave dolgoročno rešil. Trenutno imamo namreč za več kot milijon evrov rezervacij (odobrenega proračuna od EU-projektov) do sredine leta 2014," pojasnjuje Matjaž Primc, direktor inkubatorja.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.