V težkih snežnih razmerah reševali tujca

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
Slabo opremljen se je izgubil na poti na Triglav.
Oglej si celoten članek

Bohinjski gorski reševalci so včeraj prek dneva v zelo težkih snežnih in meglenih razmerah na sedmerih jezerih od 8.30 do poznega popoldneva reševali tujca, ki se je zelo slabo opremljen izgubil na poti na Triglav. Oblečen je bil v trenirko in obut v lahke športne copate. Bil je tudi podhlajen. 

Policisti PU Kranj so na podlagi zbranih obvestil ugotovili, da je šel moški tako opremljen v gore čez nevarno Komarčo že dan prej. Kljub temu, da so na območju Črnega jezera zimske razmere - zapadlo je okrog 40 centimetrov snega - je moški vseeno nadaljeval pot in se vmes izgubil. Sreča v nesreči je bila, da je reševalcem sporočil delno pravilne koordinate, sa je telefonski signal na območju zelo slab, zato z njim niso mogli vzpostaviti običajnega kontakta. Gorski reševalci so se zato večinoma ravnali po stopinjah malomarnega tujca, ki jih je vmes delno že prekril sneg. 

Policisti opozarjajo, da je taka lahkomiselnost smrtno nevarna. V še eni intervenciji so bohinjski gorski reševalci pred dnevi reševali tudi tujca, ki se je ne neprehodnem terenu znašel in poškodoval na poti na Vogel. Razmere v gorah so resne in trenutno povsem neprimerne. Ob tem policisti prosijo sobodajalce, naj na to opozorijo tujce in jim odsvetujejo odhod v gore.

Foto: PU Kranj planinec triglav dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 14:01 20. November 2019.

    Dokler bo tako reševanje zastonj, bodo kreteni počeli take oslarije. Skrajni čas bi že bil, da se to začne konkretno …

  • 11:05 20. November 2019.

    Vsakemu je potrebno krepko zaračunati reševanje in morda jih bo spametovalo . V Avstriji to znajo in te prepričajo ,da …

  • 10:32 20. November 2019.

    cudn da ni sel nag bedak

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.