Reševalec povzročil trk in pobegnil

Foto: Istochphoto
Foto: Istochphoto
Idrijski policisti preiskujejo lažjo prometno nesrečo, do katere je prišlo na cesti med Idrijo in Godovičem. Povzročil naj bi jo voznik rešilca, ki je z mesta nesreče pobegnil.
Oglej si celoten članek

V petek popoldne je 23-letni voznik tovornega vozila, državljan Bosne in Hercegovine, vozil iz smeri Idrije proti Godoviču. Kljub ovinkasti cesti in kljub temu, da je na odseku neprekinjena ločilna črta, ga je začel prehitevati neznani voznik reševalnega vozila, pojasnjuje Dean Božnik s policijske uprave Nova Gorica.

Iz nasprotne smeri je pravilno in po svoji strani pripeljal voznik osebnega vozila, ki se je v izogib trčenju umaknil skrajno desno. Reševalec je v tem sunkovito zavil v desno in z bočnim desnim delom vozila trčil v levo stransko ogledalo tovornega vozila, še dodaja Božnik. V nesreči se je poškodovalo tudi reševalno vozilo, so še potrdili policisti, ki so v preiskavi prišli do ugotovitve, da je nesrečo povzročil voznik reševalec iz enega od zdravstvenih domov z območja Istre.

Direktor Zdravstvenega doma Izola Evgenij Komljanec je po pisanju Primorskih novic potrdil, da je eno od njihovih vozil poškodovano ter da poteka intenzivna notranja preiskava, kdo je vozil reševalno vozilo v času nesreče in zakaj se po trku ni ustavil. Po interni preiskavi naj bi zoper voznika reševalnega vozila, ki je kršil prometne predpise predvsem pa se po trku ni zaustavil, ustrezno ukrepali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 11:41 17. Februar 2015.

    A je mogoče kdo pomislil, da je bil na nujni vožnji? A bi moral ustaviti zaradi enega ogledala in pri …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.