Reševali 30 mladostnikov

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
30 mladostnikov so vodili vodiči, ki pa terena očitno niso poznali. Posredovati so morali gorski reševalci.
Oglej si celoten članek

Včeraj zgodaj popoldne je iz Italije od Belopeških jezer čez Vratica med Veliko in Rateško Ponco na slovensko stran krenilo 30 mladostnikov.

Kot poroča Uprava RS za zaščito in reševanje njihov pohod ni potekal po načrtih – posredovati so morali gorski reševalci GRS Rateče in Kranjska Gora.

Kot nam je povedal Klavdij Matjaž, ki je sodeloval pri reševanju mladostnikov, so zašli, saj po poti, po kateri so hodili, sploh ni mogoče priti na Veliko Ponco. Šlo je za skupino skavtov, ki so jih vodili očitno neizkušeni in nepoučeni vodiči.

Do terenskih vozil in nato v dolino so jih varno pospremili gorski reševalci.


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.