Reševali kajakašico na Soči

Foto: GRS Tolmin
Foto: GRS Tolmin
Kajakašico, ki se je včeraj prevrnila na med Trnovim ob Soči in Kobaridom, so rešili gorski reševalci iz Tolmina.
Oglej si celoten članek

Včeraj okoli 15. ure se je na Soči med Trnovim ob Soči in Kobaridom zgodila nesreča. "Tuja državljanka se je med spustom s kajakom prevrnila, pri prevračanju je z glavo zadela v skalo in se huje poškodovala," poroča Gorska reševalna služba Slovenije.

Nepregleden in težko dostopen teren

Takoj po pozivu so aktivirali reševalce, ki so z ustrezno opremo in terenskimi vozili odhiteli proti kraju nesreče ter za pomoč zaprosili posadko helikopterja Slovenske vojske z zdravnikom - letalcem. Foto: GRS Tolmin Reševanje kajakašice na Soči

"Pri ponesrečenki bi bili lahko še hitreje, če bi nam udeleženci spusta, ki so bili tuji državljani, znali natančneje opisati, kje se nesreča zgodila," pojasnjuje Miljko Lesjak iz GRS Tolmin. "Teren je na tistem delu Soče nepregleden in zelo težko dostopen."

Odpeljali so jo na Jesenice

Po prihodu na kraj nesreče so reševalci poškodovano kajakašico imobilizirali, jo zaščitili pred ohlajanjem ter jo namestili na zajemalna nosila. Foto: GRS Tolmin Reševanje kajakašice na Soči

V reševalni vreči jo je posadka helikopterja z uporabo elektromotornega vitla dvignila v plovilo. Odpeljali so jo v bolnišnico na Jesenice, kjer je ostala na zdravljenju.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.