Reševali nemške soteskarje

Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin Reševanje soteskarjev iz potoka Kozjak Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin Reševanje soteskarjev iz potoka Kozjak Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin Reševanje soteskarjev iz potoka Kozjak Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin Reševanje soteskarjev iz potoka Kozjak Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin Reševanje soteskarjev iz potoka Kozjak Foto: Miljko Lesjak, GRS Tolmin Reševanje soteskarjev iz potoka Kozjak
Tolminski reševalci so včeraj popoldan iz soteske potoka Kozjak pri Kobaridu reševali skupino štirih nemških državljanov.
Oglej si celoten članek

"Še pravi čas so odnehali in poklicali na pomoč. Če bi nadaljevali, bi lahko imeli hude težave," nam je pojasnil Miljko Lesjak iz GRS Tolmin.

Soteskarji so slabo so presodili višino vodostaja, na težave so naleteli že na začetnem delu soteske. "Visoka voda je bila, mogoče previsoka in še naraščati je začela, saj je prej deževalo. Ostali so pred težjim delom. Dva sta ostala na drugem bregu in nista upala čez, eden pa je ostal že nekje višje, kjer ni imel možnosti, da bi se rešil sam," je še dejal Lesjak.

Najbližji reševalci iz  Magozda in Drežnice so bili hitro na kraju in so kmalu našli mesto, kjer so se osebe nahajale.

Vse tri so rešili s pomočjo vrvne tehnike in vitla, eno dekle pa se je rešilo samo. Pomagali so jim še pri vzponu iz strmega in zelo spolzkega terena na varno.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.