Reševanje Nizozemcev z Vršiča

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nizozemci so z avtodomom obtičali v snežnem zametu na cesti iz Vršiča proti Trenti.
Oglej si celoten članek

Nizozemska družina, ki se je najverjetneje odpravila na dopust, prav gotovo ni pričakovala zimskih razmer na cesti.

Okoli 12. ure so bili na Upravi RS za zaščito in reševanje namreč obveščeni, da so Nizozemci z avtomomom obtičali v snežnem zametu na cesti iz Vršiča proti Trenti. Pomagali so jim bovški gasilci, jih izvlekli na vozišče, Nizozemci pa so lahko nadaljevali pot v dolino.

Očitno pa turisti tudi niso preverili stanja na slovenskih cestah. Prometno-informacijski center za državne ceste namreč opozarja, da je cesta čez prelaz Vršič zaradi snega prevozna samo za osebna vozila z verigami.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.