Dramatično reševanje ujetega planinca

Foto: PU Kranj
Foto: PU Kranj
Ko se je planinec poskušal rešiti, je njegov nahrbtnik padel in se raztreščil.
Oglej si celoten članek

Ekipa za helikoptersko reševanje v gorah je včeraj skupaj s Slovensko vojsko v Soteski na območju Bohinja rešila planinca in njegovega psa, ki sta zelo zašla s poti in se znašla na prepadnem območju. 

Ko se je planinec poskušal rešiti iz situacije je izgubil nahrbtnik, ki se je raztreščil več kot sto metrov nižje. Oba sta bila rešena in s kraja odpeljana s helikopterjem.

Foto: PU Kranj PU kranj reševanje Robert Kralj, pomočnik poveljnika letalske policijske enote

Srečni pes se je po rešitvi bolj kot k lastniku stiskal k svojim rešiteljem, so še zapisali policisti. 

Policisti ob tem opozarjajo, da je takšne situacije moč preprečiti z ustrezno pripravo in načrtovanjem poti. Držati se je treba označenih in urejenih poti. 

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.