Rešili italijanska plezalca

Foto: Žurnal24
Foto: Žurnal24 main
Reševalna akcija dveh italjanskih plezalcev se je danes uspešno končala.
Oglej si celoten članek

Gorski reševalci so rešili italijanska plezalca, ki sta bila ujeta v steni Jalovca. V reševalni akciji je sodelovalo več kot deset gorskih reševalcev.

V steni od včeraj zjutraj

Spomnimo, včeraj zjutraj sta dva italijanska plezalca ostala v steni Jalovca. Člani GRS iz Rateč ju v ponedeljek v slabem vremenu in mokri skali niso uspeli doseči, zaradi česar sta morala italijanska državljana noč prebiti na gori. Prav tako v ponedeljek je tri ujete plezalce izpod vrha Špika uspelo rešiti gorskim reševalcem iz Kranjske Gore.

GRS opozarja na previdnost

Na Gorski reševalni zvezi Slovenije za vzpone na gore, kot so Jalovec, Mangart in Triglav, kjer še leži sneg, priporočajo ustrezno opremo (dereze, cepin, čelada), ki jo je treba znati tudi pravilno uporabljati. Gorniki namreč zaradi neustrezne opreme pogosto obtičijo na gori in jih je treba reševati, so še zapisali na svoji spletni strani.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.