Rešitev v dveh tednih

Foto: Nik Rovan
Foto: Nik Rovan
Pokojninska zakonodaja. Iščejo re šitev za starejše in dolgotrajno brezposelne, ki si prispevke plačujejo sami.
Oglej si celoten članek

Minister za delo Andrej Vizjak in predstavniki Zveze svobodnih sindikatov Slovenije (ZSSS) so se na včerajšnjem sestanku dogovorili, da bo ministrstvo v 14 dneh pripravilo predloge, ki bi omilili ukrepe dviga prispevka za prostovoljno vključitev v obvezno pokojninsko zavarovanje s 57 na 186 evrov.

Lučka Böhm iz ZSSS je bila zadovoljna s hitrim odzivom ministrstva in je potrdila, da so že govorili o možnih rešitvah, sprejeli splošne usmeritve, a da je treba zadevo "dobro premisliti, da bodo učinki usmerjeni v tiste, ki jih zares potrebujejo". Na ministrstvu bodo najprej preverili, koliko točno je bilo posameznikov, ki so lani prispevke plačevali sami in kakšna je bila njihova struktura, možne rešitve pa bi naj olajšale položaj predvsem dolgotrajno brezposelnim in starejšim.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.