Resno opozorilo: blizu slovenske meje izbruh tega virusa

Foto: EPA
Foto: EPA
Pozivajo k doslednemu izvajanju ukrepov.
Oglej si celoten članek

Uprava RS za varno hrano, veterinarstvo in varstvo rastlin slovenske rejce obvešča, da so v Avstriji v bližini slovenske meje potrdili izbruh ptičje gripe v gospodarskem obratu z nesnicami. Rejce poziva k doslednemu izvajanju biovarnostnih ukrepov.

V Slovenji so doslej ptičjo gripo potrdili le pri divjih pticah. Da ne bi prišlo do prenosa bolezni na perutnino ali ptice v ujetništvu, so rejce pozvali k upoštevanju ukrepov in k takojšnjemu obvestilu veterinarja, če pri živali opazijo zmanjšano porabo krme in vode, padec nesnosti, povišan dnevni pogin ali pojav neobičajnih znakov.

Kot so danes sporočili iz uprave, so v Avstriji izbruh visoko patogene aviarne influence podtipa H5N1 potrdili v obratu z nesnicami v okrožju Leibnitz v občini Sankt Veit in der Südsteiermark.

H5N1 Ptičja gripa na pohodu, umirjanja še ni pričakovati

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 2

  • 13:50 30. Januar 2023.

    Golob/i je/so v nevarnosti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.