Resno opozorilo glede novih pošiljk

Foto: Profimedia
Izdatne nove količine snega lahko prinesejo hude nevšečnosti.
Oglej si celoten članek

Opozorilo velja za zahodno Evropo; Severe Weather Europe opozarja, da se na tem območju pojavlja nevarnost izdatnih snežnih padavin, na območju italijanskih in avstrijskih Alp bi lahko do ponedeljka zapadlo tudi do štiri metre snega, kar bo povzročilo resne nevarnosti za snežne plazove. 

xxx

Za naše kraje vremenoslovci na Arsu napovedujejo, da bo jutri zjutraj in dopoldne po nekaterih nižinah megla; jutranje temperature bodo od -5 do 1, ob morju okrog 4 stopinje Celzija. 

V vzhodni Sloveniji bo delno jasno, drugod pa pretežno oblačno. Predvsem v Posočju se bodo popoldne znova začele pojavljati padavine, po nižinah bo deževalo. Najvišje dnevne temperature bodo od 1 do 4, na Primorskem okoli 11 stopinj.

V soboto in nedeljo bo pretežno oblačno in ponekod megleno. V vzhodni Sloveniji bo povečini suho, drugod bodo občasno padavine, ki bodo pogostejše v nedeljo. Meja sneženja se bo postopno dvignila do okoli 1500 m. Ob morju bo pihal okrepljen jugo.

Napoved od 7. do 12. decembra

Od ponedeljka do sobote bo večji del Evrope pod vplivom obsežnega ciklonskega območja. V višinah bo nad nami sprva prevladoval veter južnih smeri, ki bo v drugi polovici tedna predvidoma obrnil v vzhodno smer, vremensko sliko pojasnjujejo na Arsu.

Prevladovalo bo oblačno vreme s pogostimi padavinami. Po nižinah bo večinoma deževalo, napoved sklenejo vremenoslovci.

Foto: Arso Vreme preglednica

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.