Rešuje jih zimski premor

Foto: Žurnal24 Zaradi poledenele zelenice – ogrevanje v Stožicah deluje le s tretjino moči – so
Iz ponedeljkove ljubljanske izdaje tiskanega Žurnala: Stožice. Ogrevanje zelenice na stadionu deluje le s 30-odstotno zmogljivostjo.
Oglej si celoten članek

Ljubljana. Grep, zasebni partner v projektu Športni park Stožice, naj bi do jutri popravil napako na sistemu za ogrevanje zelenice na stadionu, zaradi katere sistem deluje le s 30-odstotno zmogljivostjo. Tako je napovedala Živa Kasagić, vodja za stike z javnostmi Zavoda Tivoli, ki začasno že upravlja objekte v Stožicah.

Stalo ne bo nič
Sneg na zelenici stadiona je skopnel in sušenje poteka. Izvajalec del napako že odpravlja. Gre za manjše popravilo, ki je še v garancijskem roku, tako da zaradi tega ne bomo imeli dodatnih stroškov,” je pojasnila Kasagićeva. Kot pravi, jim trenutno (ne)ogrevanje zelenice “k sreči ne povzroča težav, ker ni napovedanih nogometnih tekem in drugih dogodkov”. Spomnimo, da je prav zaradi poledenelega igrišča v Stožicah konec novembra odpadla tekma prve nogometne lige med Olimpijo in Rudarjem. Liga se bo po zimskem premoru verjetno začela konec februarja, do takrat pa mora edini ljubljanski prvoligaš odigrati 
tudi omenjeno tekmo.

Jakič trdno v sedlu
Ljubljanski župan Zoran Janković je o omenjenih težavah povedal le, da zato imajo devetmesečni poskusni rok, da take napake ugotovijo in odpravijo. Zanikal je, da želi na čelu Zavoda Tivoli zamenjati zdajšnjega direktorja Romana Jakiča, ki je sicer tudi eden od mestnih svetnikov na njegovi listi. Bodo pa svetniki v začetku prihodnjega leta odločali o spremembi imena, saj želijo v Mestni občini Ljubljana (MOL) Zavod Tivoli preimenovati v Zavod za šport Ljubljana. Ta bo sredi naslednjega leta tudi uradno prevzel upravljanje Stožic, koliko več denarja bo zaradi tega dobil, pa na MOL niso povedali.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.