Rezervirali slovenske pridelke

Foto: Katarina Pernat
Foto: Katarina Pernat
Kmetijstvo. Domači pridelovalci sadja in zelenjave so že sklenili prve dogovore o odkupu za naslednjo sezono.
Oglej si celoten članek

“Na leto Mercatorju prodamo od 1.500 do dva tisoč ton zelenjave, in sicer krompir, solato, zelje, kumare, papriko, paradižnik in ohrovt,” je pojasnil kmetovalec Silvo Šlamberger, ki zelenjavo prideluje na 93 hektarjih v Zrkovcih.

Podpirajo samooskrbo

Predsednik uprave Mercatorja Toni Balažič je včeraj v Mariboru sklenil prve dogovore s slovenskimi pridelovalci o odkupu sadja in zelenjave v naslednji sezoni. “Tako podpiramo slovensko samooskrbo,” je dejal Balažič in dodal, da bodo s podpisom za prihodnje leto pridelovalcem ponudili možnost, da posadijo več pridelkov. Kupcem ni treba skrbeti, da bi se pod znamko Iz domačih krajev znašli sadje ali zelenjava iz tujine, so poudarili v Mercatorju.

Sto dobaviteljev

Mercator sodeluje s približno sto slovenskimi dobavitelji sadja in zelenjave, trenutno pa so pridelki na voljo v več kot sto trgovinah.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 14:57 4. September 2012.

    kako bo Merkator deloval drugo leto, ka ga bo JJ prodal?

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.