Rezervirani za nikogar

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Neažurnost. Švedsko veleposlaništvo, ki ga že dve leti ni, ima v Ljubljani še vedno parkirna prostora.
Oglej si celoten članek

“Švedska je veleposlaništvo v Ljubljani zaprla januarja 2010, na Dalmatinovi ulici pa sta zanj še vedno rezervirana parkirna prostora. Prav tako sta na drugi strani parka ob Tavčarjevi ulici parkirna prostora rezervirana za veleposlaništvo Norveške, ki so ga zaprli jeseni 2011. Prav bi bilo, da parkirne prostore spet sprostite, saj jih v tem delu mesta primanjkuje,” je zapisano v pobudi meščana Mestni občini Ljubljana (MOL). Na tej so se za pobudo zahvalili in odgovorili: “Vendar moramo najprej prejeti uradno obvestilo ministrstva za zunanje zadeve (MZZ), ki ga za zdaj nismo prejeli.”

Zakaj tega kljub dvema opozoriloma še niso storili? “Urejanje parkirnih prostorov za tuja veleposlaništva v Sloveniji poteka na podlagi sodelovanja med MOL in vlado. Pravkar se v sodelovanju z MZZ pripravlja nova sistemska ureditev; pregledujemo aktualno stanje, na podlagi katerega bomo urejali tudi stanje na terenu,” so odgovorili na občinskem oddelku za gospodarske dejavnosti in promet.

Kaznovani boste vseeno

Čeprav švedsko veleposlaništvo dveh parkirnih prostorov v središču mesta ne uporablja že več kot dve leti, boste vi kaznovani, če boste tam parkirali. “Zakon o pravilih cestnega prometa določa, da se morajo udeleženci cestnega prometa ravnati v skladu z omejitvami, prepovedmi in obveznostmi, izraženimi s prometno signalizacijo. Ta udeležence v prometu zavezuje k prepovedi. Pri tem okoliščine, ki jih navajate, niso pomembne za presojo o tem, ali je zakonsko predpisani znak prekrška izpolnjen ali ne,” so pojasnili na mestnem 
redarstvu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.