Risinja doma na dan žena

Foto: ZOO Ljubljana Ujeta risinja Foto: ZOO Ljubljana Ujeta risinja Foto: ZOO Ljubljana Ujeta risinja Foto: ZOO Ljubljana Ujeta risinja
Risinjo, ki ji je 33-dnevno svobodo omogočil žledolom, so ujeli.
Oglej si celoten članek

Iz Živalskega vrta Ljubljana so sporočili, da so "našli iglo v senu".

Danes so našli risinjo. "Ob 19.00 uri smo jo izsledil na travniku Drenovega vrha, jo uspavali in naložili v transportno kletko. Ni kaj, naučili smo se razmišljati po risje," ne skrivajo zadovoljstva v živalskem vrtu.

V mraku sledila srnam

Zadnjo informacijo, da so jo videli na travniku Drenikovega vrha, so dobili v četrtek. Domnevali so, da risinja dopoldneve prespi v kakšni od neobljudenih grap, pod kup debel in vej. Na lov naj bi se odpravljala popoldan, vendar po neprehodnih poteh. "Proti večeru, ko ni sprehajalcev, se vrača na vrhove, od koder lažje sledi premikom srnjadi. Ta plen ji trenutno še najbolj diši. Prišla je na pravi okus. Po skrbni analizi, smo ugotovili, da v mraku verjetno sledi srnam, ki se hodijo past na svežo travo," so zapisali.

Obmirovala na drevesu

Danes jo je na Rožniku iskala ekipa s tremi strelci. Do mraka je nihče ni opazil, okoli 19. ure pa se je pojavila na travniku Drenovega vrha, prišla je ovohavat psičko vodje veterinarske službe Pavla Kvapilja, ki je risinjo tudi zadel z uspavalom. Po strelu je stekla v smer proti Mostecu, počakali so deset minut, da je ne bi vznemirjali. Našli so jo na drevesu tik ob travniku, kjer je obmirovala, ni pa tudi zaspala, zato so ji dali še eno dozo. Zavili so jo v odejo in jo prepeljali v veterinarsko ambulanto živalskega vrta, kjer so jo oskrbeli.

Iz ograde, ki so jo zaradi žledoloma poškodovala podrta drevesa, je v začetku februarja pobegnil tudi samec, vendar so  ga kmalu ujeli v živolovko


Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.