Rode papežu ponudil svoj odstop

Foto: Žurnal24 Kardinal Rode papežu uradno ni izrazil želje, da bi si še želel opravljati nalog
Kardinal Franc Rode je moral pred svojim 75. rojstnim dnem papežu Benediktu XVI. ponuditi svoj odstop, kot to velevajo vatikanska pravila.
Oglej si celoten članek

Kot nam je pojasnil osebni tajnik kardinala Franca Rodeta Blaž Jezeršek, mora vsak kardinal tri mesece pred 75. rojstnim dnem papežu ponuditi odstop. Rode sicer ne more vnovič kandidirati za položaj prefekta kongregacije za redovnike, "ker tukaj ne gre za kandidaturo," je za zurnal24.si povedal Jezeršek, lahko pa papež imenuje njegovega namestnika šele čez nekaj let.

Tako bi Rode še naprej opravljal svojo funkcijo. Tudi če papež namestnika najde takoj, ga še vedno lahko imenuje šele čez nekaj let.

Kdaj se bo torej Rode vrnil v Slovenijo, je zdaj v rokah papeža. Glede na Rodetovo priljubljenost v Vatikanu pa to verjetno ne bo tako kmalu.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.