Rok postal vzornik številnih Slovencev

Foto: Žurnal24 Rok Vori je Junak Slovenije 2010. Zdaj iščemo Junaka Slovenije 2011. (Foto: Špel Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24 Foto: Žurnal24
Naš projekt Junak Slovenije je naletel na odličen odziv javnosti in medijev. Zmagovalec Rok Vori je postal vzornik številnih Slovencev, mi pa že iščemo kandidate za Junaka Slovenije 2011.
Oglej si celoten članek

Med najbolj ponosnimi so zagotovo na severovzhodu Slovenije, saj je njihov rojak Rok Vori postal zmagovalec Žurnalovega projekta Junak Slovenije. "Pomurec Rok Vori je Junak Slovenije" in pa "Naslov Junak Slovenije v Prekmurje" se glasita naslova tamkajšnjih časopisov.

Nekaj primerov, kako je Rok Vori kot Junak Slovenije 2010 navdušil tudi ostale medije, si lahko ogledate v zavihku Galerija.

Da si je Rok s tem, ko je preprečil umor dveh sosed, ki se ju je s sekiro lotil moški, upravičeno prislužil ta naziv, se sicer strinjajo na vseh koncih Slovenije. "Zjutraj je šel v šolo in preprečil dvojni umor," Rokovo neverjetno zgodbo na kratko povzemajo vsi večji slovenski mediji, Roka postavljajo za vzor vsem in pišejo o njegovi "srčnosti in pogumu".

Rok pa kljub temu ostaja skromen in je celo prepričan, da bi vsak na njegovem mestu ravnal enako. "Ne vem, če se kaj ločim od vrstnikov. Mogoče sem imel za odtenek več poguma, ampak mislim, da bi tudi drugi v taki situaciji naredili enako. Ko zaslišiš take krike, ti ne pade na pamet nič drugega, kot da greš pogledat, kaj se dogaja, in pomagaš," nam je zaupal takoj po razglasitvi za zmagovalca.

Iščemo Junaka Slovenije 2011
Ker je naš projekt naletel na tako dober odziv javnosti in medijev, tudi letos nadaljujemo z zbiranjem kandidatov za Junaka Slovenije. Pri tem nam lahko pomagate tudi bralci, tako da nas obvestite o junaštvu svojega prijatelja, svojca, kolega ali pa le nekoga, na katerega ste slučajno naleteli, vendar je s svojim pogumnim dejanjem spremenil vaše ali pa življenje nekoga drugega.

Kandidate za junake leta nam lahko predlagate tako, da izpolnite obrazec na naši spletni strani, posvečeni junakom Slovenije: http://www.zurnal24.si/junak-slovenije, ali pa pošljete elektronsko sporočilo na naslov dezurni@zurnal24.si. Lahko nam nam pošljete tudi telefonsko sporočilo na številko 4224.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.