Roka mu je dobesedno gnila

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Čeprav je dalj časa opozarjal na bolečine in smrad, mu mavca niso odstranili.
Oglej si celoten članek

Univerzitetni klinični center (UKC) Ljubljana mora pacientu, ki mu je pod mavcem roka dobesedno zgnila, plačati 13.400 evrov odškodnine zaradi "malomarnosti in ravnanja v nasprotju z medicinsko doktrino", je po poročanju današnjih medijev odločilo ljubljansko okrožno sodišče. O primeru bodo presojali tudi višji sodniki.

Šestinpetdesetletnemu bolniku so mavec z zlomljene roke odstranili šele, ko je tkivo pod njim že začelo gniti, je zaradi nestrokovnega ravnanja zdravnikov sicer zahteval 52.000 evrov odškodnine. Na sodbo sodišča se bo prek pooblaščenca, odvetnika Davida Sluge, zagotovo pritožil, pričakovati pa je tudi pritožbo kliničnega centra, piše Delo.

V UKC Ljubljana so ves čas postopka trdil, da zdravniki niso zagrešili nobene napake.

Vse se je začelo 3. decembra 2006, ko je tožnik doma padel in se poškodoval oziroma zlomil levo nadlaket. Na roko so mu dali mavec in čeprav je dalj časa opozarjal na bolečine in smrad, mu mavca niso odstranili. Ko so to 12. februarja 2007 storili, pa so v UKC Ljubljana ugotovili, da je roka na pregibu dobesedno gnila. Nato so ga operirali in sledila je enomesečna hospitalizacija.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 3

  • 18:41 10. Januar 2015.

    Komunistična jugoljubna levica je iz juge navozila svoje zdravnike (za katere ne vemo ali v resnici kaj znajo ali so …

  • 16:44 10. Januar 2015.

    prave svinje od dohtrjev, da bi se men to zgodl bi tistemu roko žažgal pri živemu

  • 13:40 10. Januar 2015.

    Nekateri zdravniki so prave svinje, še bolj svinjski pa je odnos zdravstveni institucij, ko nekaj resnično zajebejo ...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.