Roka znova ne bodo ujeli

Foto: Žurnal24 Del Kongresnega trga ob stavbi univerze dobiva končno podobo, nekatera območja p
Kongresni trg. Na garažo bo treba še počakati; datum za dokončanje so prestavili na konec tega meseca.
Oglej si celoten članek
Za 50 evrov na mesec
Parkiranje. V garažni hiši pod Kongresnim trgom bo v petih podzemnih etažah 720 parkirnih prostorov.
Stanovalci. Za okoliške stanovalce bo v garaži na voljo okoli 330 parkirnih prostorov, ki jih bodo lahko najeli za 50 evrov na mesec. Pogodbe z njimi bo Mestna občina Ljubljana začela podpisovati ta mesec.

Garažno hišo pod Kongresnim trgom in park Zvezda bodo odprli konec meseca in ne prihodnji petek, kot je bilo načrtovano. Mestna občina Ljubljana (MOL) bo namreč podjetju Gradis skupina G podaljšala rok za dokončanje in pridobitev uporabnega dovoljenja zaradi zahtevnosti gradbenih del, ki so jih morali podrediti arheološkim raziskavam. Da se bodo dela zavlekla, nam je potrdil tudi eden izmed delavcev na Kongresnem trgu.

Hrup, tresenje in prah
Veseli smo, da bo konec. Dela so bila moteča, nekaj časa so se stavbe zato kar tresle,” so o dokončanju del povedali v Slovenski matici, ki ima prostore ob gradbišču. Zapore na območju so po njihovih besedah vplivale na število kupcev, še posebno ko so bili zaprti vsi prehodi. Podobno menijo v eni izmed trgovin na Kongresnem trgu.

700 milijonov 700 tisoč evrov bo stal projekt garažne hiše na Kongresnem trgu.

Po njihovih besedah je bilo med gradnjo najhuje takrat, ko so delavci kopali pred vhodom v trgovino ter ko so zaprli prehod med Kongresnim trgom in Kazino. Da garaže v petek še ne bodo odprli, pa so slišali, še preden so to povedali na MOL. “Govori se o 1. juliju,” so dejali.

Konca se veselijo tudi v Mestni optiki, kjer pravijo, da so imeli težave s hrupom, prahom in tresenjem stavbe. “Včasih nas je bilo malo strah, ker je hiša že stara,” so dodali.

Z marca na junij
Spomnimo: rok za izgradnjo garaže je bil sprva marca, vendar ga je po podpisu aneksa z Gradisom skupino G MOL prestavila na 10. junij. Stroški projekta so ocenjeni na slabih 18 milijonov evrov, po vsej verjetnosti pa bodo na koncu višji. MOL namreč obravnava zahtevke izvajalca za povišanje stroškov zaradi dodatnih del.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.