Rome bodo preselili

Foto: Gregor Katič slovenija 14.01.14. hisa ob mariborski cesti predvidena za rusenje, romi Koprivs
Sestanek. Civilno iniciativo pomirili za tesno zaprtimi vrati.
Oglej si celoten članek

Župan Bojan Šrot se je včeraj sestal s krajani Trnovelj, ki odločno nasprotujejo preselitvi dveh romskih družin v eno od hiš v njihovem naselju in so se zato povezali celo v civilno iniciativo (CI). Občina si sicer že vrsto let prizadeva najti primerno rešitev za Rome, ki živijo v razpadajoči hiši tik ob najprometnejši Mariborski cesti v Celju, ki je predvidena za rušenje. Gre za 11 članov dveh družin Koprivšek - Šavli.

Sestanek je potekal za tesno zaprtimi vrati, po njem pa so bili na občini s pojasnili skopi. "Predstavnikom CI smo podrobneje pojasnili namero o preselitvi, pričakujemo pa, da se bo lahko družina v hišo Ob Hudinji 16 preselila v šestih mesecih," je po sestanku dejala Glorjana Veber, predstavnica za odnose z javnostmi Mestne občine Celje. Kot smo izvedeli, pa naj bi se v hišo preselila zgolj ena od obeh družin in ne obe.

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 4

  • 18:35 15. Januar 2014.

    Ko jih boš enkrat imel za sosede potem se pa javi.....

  • 08:48 15. Januar 2014.

    Ti romi iz mb v celju so skoraj civilizirani ploh ni res da so problematični in napadalni.So ljudje kot smo …

  • 07:57 15. Januar 2014.

    ...tudi ti si brez Romske kartice ugodnosti.

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.